Likovni i literarni konkurs „Ezer Esztendő“, 28.11.2016.

Udruženje prosvetnih radnika Opštine Kanjiža je ove godine deseti put organizovalo likovni i literarni konkurs „Ezer Esztendő“, čija je tema bila ilustracija i prepričavanje narodnih priča, u zavisnosti od uzrasta. Takmičenje je realizovano u subotu, dana 28. novembra 2015. godine u Osnovnoj školi „Aranj Janoš“. Smotru su svečanim programom otvorili učenici 4. razreda: Kamila Erdelji, Kiti Šarnjai i Ivan Bičkei. 

Predsednik Udruženja prosvetnih radnika Opštine Kanjiža, Atila Vajda, pozdravio je prisutne takmičare i pedagoge i naveo je da su realizaciji doprineli konkursi raspisani od strane Ministarstva ljudskih resursa i Lokalne samouprave Opštine Kanjiža.

Žiri je u svakoj grupi izdvojio po tri najbolja učenika u smotri. Svaki takmičar je dobio zahvalnicu, a istaknuti učenici su za nagradu dobili po jednu knjigu.

Od dece predškolskog uzrasta, nagradu su dobili Milodanović Valentina (Martonoš), Barbara Pijuković (Horgoš), Boglarka Nađ (Kanjiža), Mate Mesaroš (Kanjiža) i Petra Čeh (Totovo Selo). Od učenika prvog razreda, nagradu su dobili Balint Erdelji (Trešnjevac), Petra Kovač (Senta – Gornji Breg) i Lara Olah (Orom). Od učenika drugog razreda, najuspešniji prepričavaoci priča su: Katalin Kovač (Doline), Reka Magoši (Kanjiža) i Romeo Terenji (Totovo Selo). Od učenika trećeg razreda, najuspešnije su bile: Luca Farkaš (Kanjiža), Greta Hajaš (Kanjiža) i Žofia Višnjei (Horgoš). Najuspešniji među učenicima četvrtog razreda bili su: Žoka Fajka (Senta – Gornji Breg), Hedi Hajbel (Horgoš) i Sabolč Šandor (Orom), od petaka, nagradu su dobile: Anet Gordoš (Kanjiža), Ana Lazar (Kanjiža) i Ana tukač (Orom).

Organizatori se zahvaljuju za trud pripremnih nastavnika i žirija!

Slike i video