Sunčana jesen – Orom, 2015

Crveni krst u našem selu svake godine organizuje manifestaciju Sunčana jesen života, na kojoj slavimo starije osobe.

Ove godine, svečanost je održana 18. oktobra, sa početkom od 15 časova, u svečanoj sali Doma kulture. U programu su učestvovali polaznici vrtića, kao i učenici nižih i viših razreda (hor, orkestar frulaša, šaljivi skeč, pesme na srpskom jeziku, sastavi o bakama i dekama, flauta, narodne pesme, moderni plesovi i sl.).

Pripremni nastavnici: Hermina Majlat, nastavnica mađarskog jezika, Agneš Guljaš, nastavnica muzičke kulture, Vesna Priboj Potrebić, nastavnica srpskog kao nematernjeg jezika i učiteljice Piroška Tukač, Judit Kadar, Aniko Nogradi i Piroška Molnar. Edina Feješ, Judit Kadar i Piroška Molnar zaslužne su za lepo okićenu salu. Nastavnice Edina Feješ, Lena Varju i Henrieta Erdelji, nadzirale su učenike koji su nastupali na svečanosti. Zoltan Dobo i Gabor Kovač su pomagali oko pripreme pribora.

Svečanost je trajala do 16 časova i 15 minuta. Na kraju iste, Piroška Leko, predsednik Lokalne organizacije Crvenog krsta, buketima i lepim rečima je čestitala najstarijim prisutnim osobama i bračnom paru.

 

Organizatori: Hermina Majlat i Piroška Molnar

Opširnije