Nőnap 2015.

Oromhegyes

Az nőnapi műsort 2015.03.10-én 16 órai kezdettel, tartottuk meg az oromhegyesi iskola épülétében. A műsor 60 percig tartott és részt vettek az alsós és a felsős diákok egyaránt.  Műsor menete:

  1. Alsós kórus, versek, cselló
  2. Lara tánca
  3. Felsős szavalókórus
  4. Hegedű – (felső)
  5. Jelenet – (alsó)
  6. Lányok tánca (alsó)
  7. Szerb nyelvű ének (felső)
  8. Felső kórus

Bemondó Magyari Loretta 6 osztályos tanuló volt. A szép műsor rendben lezajlott, jelenlévő anyukáktól és nagymamáktól pozitív visszajelzéseket kaptak a szervezők.


Orom

A műsor az első és második osztályosok szavalókórusával kezdődött, majd az alsós tanulók és az óvodások léptek fel zenés-táncos mondókákkal, felkészítőjük Kádár Judit tanítónő volt. Utánuk felsős tanulók következtek nőnapi verses összeállítással, felkészítőjük Majlát Hermina tanárnő. A negyedikesek egy székely népdalt adtak elő Kodály Zoltán feldolgozásában, felkészítőjük Tukacs Piroska tanítónő. Őket egy jelenet követte, melynek címe Jancsika virágai. Felkészítők Molnár Piroska és Nógrádi Anikó tanítónők. A negyedik és ötödik osztályos lányoktól népdalcsokrot hallhattunk, akiket Tukacs Piroska tanítónő készített fel. A harmadikosok következtek, akik az anyukákról írt fogalmazásaikat olvasták fel. Surányi Bence 5. osztályos és Nógrádi Edvin 3. osztályos tanulók zongorán játszottak, felkészítőjük Rózsa Csekity Antoanetta. Nyilas Sára 7. osztályos tanuló szerb nyelvű verset mondott, majd a Látogatás című jelenet következett az alsós tanulók előadásában, felkészítők Molnár Piroska és Nógrádi Anikó tanítónők. A műsort a felsős kórus előadása zárta, akiket Medgyesi Dumić Anđelka készített fel.

Tóthfalu

A tóthfalusi Kis Ferenc Általános Iskolában hétfőn délután tartották a nőnapi műsort. Elsőként iskolánk alsós tanulói egy jelenettel kedveskedtek az anyukák és nagymamák, majd a felsős tanulók összeállítása következett. Fellépett az 5., 6., és a 7. osztályos szavalókórus, a  6-os tanulók szerb verssel is kedveskedtek az ünnepelteknek, mindemellett fellépett iskolánk felsős énekkara is. A műsor zárásaként az 5. és 6. osztályos tanulók egy bécsi keringővel lepték meg az ünneplő közönséget. A műsor kellemes hangulatban telt, melynek végén a gyermekek átadták saját készítésű meglepetéseiket édesanyjuknak.