Szent Száva-nap Oromon – 2015.01.27.

Műsorfelelős: Nagy Gizella, Priboj P. Vesna

Lebonyolítók: a felsős osztályok osztályfőnökei, az alsós tagozatok osztálytanítói, az iskola személyzete

Díszlet, festmény: Kukli Ščekić Tijana

Az idei iskolanaptár szerint, január 27., Szent Száva napja nem tanítási nap volt, hanem munkanap, így az iskola tanulói változatos programmal ünnepelték a szerbiai iskolák védőszentjének napját, az alábbiak szerint:

07:30 – az iskola tanulói előadták a Szent Száva életéről és tevékenységéről szóló ünnepi műsort. (A műsorszámok leírása a beszámoló mellékletét képezi.)

08:00 – az alsós tanulók szerb nyelvre szinkronizált rajzfilmet néztek (Vuk i sedam kozlića).

08:00 – a felsős tanulók szerb nyelvű ismeretterjesztő rövidfilmet néztek Szent Száva életéről és munkásságáról

09:15 – Uzsonna és koljivo-kóstoló

09:45 – az alsós tanulók az iskola tornatermében játékos sportvetélkedőn mérték össze erejüket és ügyességüket, tanítónőik szervezésében és segítségével.

09:45 – a felsős tanulók az iskola előcsarnokában játékos tudásvetélkedőn mérték össze tudásukat, tanáraik irányításával.

11:00 – műsorzárás

A műsorban felléptek: az iskola énekkara (Szent Száva himnusz), a 7. osztályos tanulók (életrajz, szavalat), Dobó Kata és Tratyik Rafaella 6. osztályos tanulók (legendák), Cseszkó Edina és Tukacs Krisztina 8. osztályos tanulók (gitár), Tukacs Anna 4. osztályos tanuló (klarinét), Cseszkó Nikoletta és Kovács Petra 5. osztályos tanulók (klarinét).

A nemzeti-vallási ünnepre való tekintettel, az iskolában koljivot készítettünk (Dobó Zoltán segítségével), az iskola minden tanulója és dolgozója számára.