Gyerekhét – szerda, 2014.10.08.

Oromhegyes

Szerdán került sor az elsősök felvételére a Gyermekszövetségbe, majd bábelőadás szórakoztatta a kisebbeket. Az 5., a 6. és a 7. osztály néhány tanulója salátakészítésben jeleskedett, majd tanítás után minden felsős diák ún. sportállomáson tehette próbára ügyességét: görkorcsolyázás, sakk, kerékpározás és pingpongozás volt.

Orom

Szerdán fehérben pompázott kicsi és nagy, reggel tornával lendültünk mozgásba újfent a lányduó segítségével, majd a tanítási órák után az 5. és 6. osztály számháborúzott a régi iskolaépület udvarában, azalatt a 7. és 8. osztályosok egy része röplabdázott a tornateremben Rakin Nikola testnevelőtanár vezetésével, másik részük futballban mérte össze tudását és ügyességét Szabó Roland földrajztanár irányítása mellett. Később csatlakoztak az 5. és 6. osztályosok is: a fiúk fociztak, a lányok pedig kézilabdáztak, illetve két tűz között-et játszottak. A Gyermekhét sportnapja a többi programhoz hasonlóan gyorsan eltelt, a diákok a szokott időben mehettek haza erőt gyűjteni a másnapi megmérettetéshez.

Alsósok: Szerdán a fehér ruhadarabokon volt a hangsúly. A reggeli torna és a tanítás után krétarajzokkal díszítették ki a templom bejáratánál a betont a gyerekek. A téma az ősz volt.

13.30-tól bábelőadást nézhettek meg az iskola előcsarnokában.

Tóthfalu

Szerdán bábelőadást néztünk, majd felvettük az elsősöket a Gyermekszövetségbe. Ezt követően az iskola előtti aszfaltra rajzoltunk. Ezen a napon a fehér szín dominált a ruháinkon.

A felső tagozatosok kvízjátékon vettek részt. Feladatuk az volt, hogy teremről teremre haladva különböző tantárgyakhoz kapcsolódó feladatsorokat oldjanak meg.