Dečja nedelja – petak, 06.10.2017.

DEČJA NEDELJA

– Sažetak –

Prva nedelja oktobra je, u našoj školi, protekla u znaku Dečje nedelje. Svakoga dana bilo je zanimljivih programa za učenike. U Oromu, u ponedeljak, učenici su odabrali gledanje omladinskog filma, dok je u Totovom Selu bilo degustacije kolača. Posle podne, učenici su išli na kupanje u Banju Kanjiža.

Sledećeg dana, obeležili smo Međunarodni dan životinja: Učenici viših razreda učestvovali su u kvizu, dok su učenici nižih razreda crtali po betonu. Učenici su u Totovom Selu šetali gotovo tri kilometra i pekli meso.

U sredu je došlo do održavanja Eko-dana, koji je protekao u znaku pokreta i zdravog načina života. Učenici iz svih zgrada zajedno su trenirali, učestvovali u radionicama raznih rukotvorina i prisustvovali predavanjima na temu ekologije.

U četvrtak je Tamaš Končečko, u izdvojenom odeljenju škole, održao prezentaciju bicikala, marke „bmx”, a popodne je organizovana žurka za tinejdžere, koja je bila održana u diskoteci „Garden”, u Trešnjevcu. Program je bio raznovrstan i za učenike nižih razreda: vožnja bicikala, takmičenje u pravljenju frizura, ples, žurka u pidžami i pravljenje palačinki.

Nedelja se završila kvizom uz igru „Skrivalica” i pečenjem roštilja.

Svaki dan u nedelji bio je upotpunjen nekakvim sportom: učenici su vežbali, igrali loptom, isprobali sebe u poligonima, nadvlačili konopac i vozili bicikla.

Totovo Selo

Učenici iz Totovog Sela Dečju nedelju završili su igrom „Skrivalica”. U igri je učestvovalo 5 timova. Svaki tim je trebalo da prođe 5 baza i reši zadatke u njima. Na svakoj stanici su mogli da se zadrže najduže 5 minuta. Svi su s velikim nestrpljenjem očekivali objavljivanje rezultata,  pošto nisu znali kakvo će blago dobiti na poklon. Nakon objave, svaki učesnik je s velikom radošću pojeo svoju nagradu. Dečja nedelja se završila u velikom zadovoljstvu i dobroj atmosferi. Svi su se složili da je ova nedelja protekla u dobrom raspoloženju.

Slike