Škole zajedno – Eko-dan, 28.10.2015.

Donator:

Grb-Vojvodina

Osnovna škola „Aranj Janoš“ održala je eko-dan 28. oktobra, u Oromu. Učenici nižih i viših razreda prispeli su autobusima, uz pratnju učitelja i predmetnih nastavnika. Svi učenici su učestvovali u raznim aktivnostima, koje su organizovali Tijana Šćekić Kukli, nastavnica likovne kulture i Tibor Pletikosić, nastavnik fizike. Nakon krosa, uporedo su se odvijale razne aktivnosti: spektakularni eksperimenti iz fizike i kratko predavanje u laboratiriji o zaštiti životne sredine, dok su se u trpezariji i dvorištu odvijale aktivnosti raznih rukotvorina. Pravljene su društvene igre od materijala za reciklažu (plastične boce, čepovi, karton), koje su kasnije učenici rado isprobali. Na kraju dana, podeljene su diplome i nagrade najuspešnijim učenicima na likovnom i literarnom konkursu, pod nazivom „Zelena planeta“.

Ovaj događaj realizovan je zahvaljujući uspešnom konkursu, objavljenom od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Predmet konkursa bilo je finansiranje obrazovnih i vaspitnih programa i projekata osnovnih i srednjih škola u 2015., pomoću čega je škola uspela da isfinansira putne i ostale troškove.

Cilj programa bio je razvoj građanskog duha kroz ekologiju i sport, čemu će naša škola pridavati sve veći značaj i na sledećim akcijama.

Opširnije