Oromhegyesi épületünkben felavatták Arany János fából készített mellszobrát, 2016.10.03.

Felavatták az oromhegyesi Arany János Általános Iskola névadójának fából készített mellszobrát. A szobrot az iskola előcsarnokában helyezték el.

Az intézmény előcsarnokában elhelyezett szobrot az idén júniusban megtartott VI. Oromhegyesi Nemzetközi Fafaragó Táborban résztvevő alkotók készítették, akik minden évben hagynak valami méltó emléket a magyarkanizsai község településeinek is – mondja Erdélyi István oromhegyesi fafaragó mester, a nemzetközi tábor létrehozója. „Próbáljuk szépíteni környezetünket. Az idei évben Oromra, Magyarkanizsára és Oromhegyesre is jutott az alkotásokból.”

Oromon a katolikus templomba került egy alkotás, Magyarkanizsán az aradi vértanúk emlékhelye szépült meg, Arany János mellszobra pedig az oromhegyesi iskolát díszíti, amely az elmúlt iskolaévben vette fel a magyar költő nevét. Vajda Attila, az intézmény igazgatója: „Nagyon örülünk ennek a szép eseménynek, mivel jövőre névadónk 200. születésnapját ünnepeljük és erre az eseményre készülünk különben.”

A szobrot Erdélyi István fafaragó mester, Vajda Attila iskolaigazgató és Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke leplezték le. A szoboravatót követően az iskola diákjai alkalmi zenés, irodalmi összeállítással tisztelegtek az iskola névadójának emléke előtt.

(forrás: Pannon RTV)

Képek:

 Video (Pannon RTV)