Gyermekhét, 2016.10.03-07.

Október első hete idén is a gyermekhét jegyében zajlott az Arany János iskolában. Mind a négy épületben- Oromhegyesen, Oromon, Tóthfaluban és Völgyesen is- érdekes programok várták a tanulókat. Hétfőn a szoboravatást megelőzően és követően színházi előadást néztek meg, valamint ügyességi játékokban vettek részt, délután pedig a magyarkanizsai gyógyfürdőben fürödhettek. Másnap kincskeresés, szabadtéri sütés-főzés, kisállat-kiállítás és sportolás volt a program. Szerdán került sor Oromon az Együtt az iskola elnevezésű rendezvényre, amely a mozgás, az egészség- és a környezetvédelem jegyében zajlott, és amelyen az intézmény minden diákja együtt sportolt, kézműveskedett, valamint ökológiai témájú előadáson vett részt. Csütörtökön a 3. és 4. osztályosok a magyarkanizsai szervezésű sportbörzére utaztak, Oromon pedig e napon rendezték meg a saláta– és süteménykiállítást. A hét minden napja kiegészült valamilyen sporttal, így ez is: a tanulók tornáztak, labdajátékokat játszottak, sakkoztak, ügyességi pályán rolleroztak, görkorcsolyáztak, kerékpároztak. Pénteken került sor a tini-diszkóra, melynek  az oromhegyesi Garden volt a helyszíne, és ahova a helybeli diákok vendégül látták oromi és tóthfalusi társaikat.

Oromon:

Az idei gyermekhét október 3. és 7. között zajlott.   Az oromi épület programjai a következők voltak:

Hétfőn mindenki zöld színt öltött, délelőtt egy monodrámát tekinthettek meg az alsós és az ötödikes tanulók, később pedig minden felsős a tornateremben ügyességi játékokban vett részt Ramóna, Karolina és Niki irányításával. Délután a lubickolni vágyók ellátogattak a kanizsai Gyógyfürdőbe, ahol vígan csobbantak a meleg vizű medencében.

Kedden reggeli tornával kezdődött a nap, amit Ramóna és Boglárka vezényelt, majd az állatok világnapja alkalmából kisállat-kiállítással folytatódott. Később néhány nyolcadikos tanuló, Kata, Viola és Rafaella ismertető szöveget olvasott fel az állatok szeretetéről, a világnap eredetéről, majd egy humoros videót tekinthettek meg háziállatokról. A nap folyamán az elsősök felvételt nyertek a Gyermekszövetségbe. A nap színe a piros volt.

Szerdán a kék szín volt a nyerő, a kezdeti néhány tanóra után Együtt az iskola rendezvényt tartottunk, az oromiak vendégül látták minden diáktársukat. Sokféle program közül lehetett választani: a kötelező futóverseny után a mozogni vágyók sportolhattak, de lehetőség volt minikertek készítésére is. Ezt előadás szakította meg, melynek témája a környezetvédelem volt. Az időjárás kedvezett a szervezőknek, gyönyörű napos, bár kissé hűvös időben volt részünk. Ezalatt az alsós tanulók stafétajátékokat játszottak.

Csütörtökön fehérben volt kicsi és nagy. A reggeli órákban zsibongástól volt hangos az iskola előcsarnoka, minden osztály egy-egy asztalt terített meg és díszített fel szépen az őszi kóstoló jegyében, ezenkívül saláta-és süteményversenybe is benevezhettek. Később a harmadik és negyedik osztályos tanulók sportválasztó napon vettek részt Kanizsán. A folytatásban sor került az egyik legkedveltebb programra: a szabadtéri sütés-főzésre. Minden osztály finom hamburgert fogyasztott el látható élvezettel.

Pénteken a hetedikes Niki és Karolina megtornáztatták a csíkosba öltözött diákokat. Később az alsósok játszottak, a felsős tanulók pedig társasjátékoztak Ramóna, Niki és Karolina vezetésével. A gyermekhetet az elmaradhatatlan délutáni disco zárta Oromhegyesen.

Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát a hét során. A szervező pedagógusok ezúton is szeretnék megköszönni minden segítőnek a munkáját!

Tóthfaluban:

A Nemzetközi Gyermekhét alkalmából a tóthfalusi kihelyezett tagozat diákjai is számos programon vehettek részt. Hétfőn a kanizsai Gyógyfürdőbe látogattak el, ahol vígan lubickolt apraja-nagyja, és még néhány tanár is megmártózott a „különös illatú” termálvízben.

Kedden sor került a kincskereső játékra. A tanulók a tesztfeladatok után vicces versikék segítségével juthattak el a kiérdemelt meglepetésig.

Szerdán Oromon az Öko napon találkozhatott a négy épület diáksága, és tölthetett el egy kellemes délelőttöt. Mindenki megtalálhatta a kedvére való foglalkozást. A fiúk sportolhattak, a lányok mini kertet készítettek, de lehetett ökológiai témájú plakátot, és malom-játékot is készíteni az újrahasznosítás jegyében.

Csütörtökön ügyességi játékok következtek az órák után. A fiúk gombot varrtak fel, a lányok a kukoricamorzsolásban jeleskedtek, de a legkedveltebb játék a „Ki tud több göncöt magára ölteni?” volt. Az alsósok pizsi partit tartottak és frizuraversenyt.

Pénteken egy nagy üstben rotyogott a babpaprikás, amit Pletikosztity tanárúr vezetésével a fiúk felváltva kevergettek, míg a lányok az előkészületekben vették ki a részüket.

A gyermekhetet az esti diszkózás koronázta meg. Köszönjük, Bilicki Nándornak, hogy egy rövid időre a diákok rendelkezésére bocsájtotta az Atlantis Garden szórakozóhelyet.