Napsugaras Ősz Tóthfaluban

A Napsugaras Ősz elnevezésű rendezvényt Tóthfaluban 2022. november 6-án 14-órától   tartottunk meg a  Kultúrotthonban, a Vöröskereszt helyi szervezete és az Arany János Általános Iskola közös szervezésében.

A műsor kezdetén Rózsa Cs. Antoanetta köszöntötte a megjelenteket és a  Magyarkanizsai Vöröskereszt képviselőit. Kiemelte, hogy mennyire fontosak számunkra a nagyszülők, a falu idős polgárai, és hogy tisztelnünk és vigyáznunk kell rájuk.

A műsorban felléptek a tóthfalusi Kuckó óvoda óvodásai, a Fehér Akác Művelődési Egyesület keretein belül a Virgonc néptánccsoport, az arany János Általános Iskola alsós és felsős diákjai. Felkészítő tanáraik: Dukai Tímea óvónő, Rózsa Cs.Antoanetta tanítónő, Solymosi Katalin tanítónő, Vas Sarolta magyar szakos tanár, Szécsi Zsolt néptáncoktató és  Berec Katinka hegedűtanár.

A gyerekek versekkel, tánccal, hangszeres előadással, énekkel és jelenettel varázsolták széppé ezt a napsugaras délutánt. 

 Vivaldi – Négy évszak: Ősz című tételét hallgatva leptük meg  a jelenlévő idős személyeket a velük készített képek kivetítésével.

A műsor végén  a jelenlévők között köszöntöttük falunk legidősebb férfi és nő résztvevőjét, valamint a legidősebb házaspárt.