Trainingspot Társulat vendégszereplése Tóthfaluban, 2017.03.14.

2017. március 14-én Tóthfaluban mutatták be a magyarországi Trainingspot Társulat és a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ koprodukciójában létrejött Bábel center című előadást. Ezt az előadást a nyolcadik osztályos diákoknak szánták. Ez egy komlex színházi nevelési program volt, ami annyit jelentett, hogy néha megállították az előadást, s kiscsoportos foglalkozást iktattak be a gyerekeknek, együtt találták ki a történettel kapcsolatos információkat. A tanároknak csupán megfigyelő szerepet kaptak.

A történetük egy iskolában játszódik, melynek pedagógusai vállalják, hogy nehezen kezelhető peremre szorult gyerekekkel foglalkozzanak, és eljuttassák őket az érettségiig. A kis létszámú osztályhoz még két kísérő nélküli kiskorú menekült is érkezik. A fókuszban a tanári és emberi felelősségvállalás áll, melynek mentén próbálják a pedagógusok a megfelelő döntéseket meghozni.

A kiscsoportos foglalkozások során diákjaink arra keresték a válaszokat, hogy hogyan hatnak a döntéseik a jövőre, magunkra, egymásra nézve.

Az 90 perces foglalkozás legvégén néhány diák átvette a színészek helyét, és a történetet közösen zárták le.