Szent Száva napi program Oromon (2017.01.27.)

Január 27-én az Arany János Általános Iskolában is megünnepelték az oktatás és kultúra, azaz Szent Száva napját.

Oromon harminc perces kétnyelvű alkalmi műsorral kezdődött a délelőtt, elhangzott Szent Száva himnusza, néhány tanuló Szent Száva életéről és tetteiről olvasott fel szövegeket szerb és magyar nyelven, majd versek következtek az iskoláról, a hetes feladatairól, a táskáról. A kultúrműsor végén felolvastuk Nyilas Mihály tartományi titkár úr üdvözlő levelét.

Ezután a program kétfelé vált: az alsós tanulók (kiegészülve a szomszédos Völgyes település iskolásaival) a tornateremben ügyességi játékokban vettek részt, ezalatt a felsősök vegyes csapatokban 25 kérdéses vetélkedő alatt a tudásukat mérték össze. Rövid pihenőt követően – mely idő alatt a tanulók uzsonnáztak és elfogyasztották a hagyományos koljivot – csere történt: az alsósok társasjátékoztak és rajzfilmet néztek, a felsősök pedig a tornateremben ügyességi játékokban vehettek részt. Az ünnepség zárásaként a vetélkedő csapatai dicsérő oklevelet kaptak a részvételért, a 3 nyertes csapat tagjai pedig egy-egy füzettel gazdagodtak. Üres kézzel és lógó orral azonban senki nem ment haza: az élmények mellé két-két szem cukorkát is szereztek a nebulók.

Az ünnepség szervezője Nagy Gizella tanárnő volt, segítségére volt Takács Anasztázia tanárnő, aki a vetélkedőt bonyolította le és Rakin Nikola tanár úr, aki az ügyességi vetélkedőt vezényelte.

A műsorban fellépő tanulóknak köszönjük a közreműködést. Köszönettel tartozunk az iskola minden dolgozójának, aki munkájával hozzájárult ahhoz, hogy szép legyen ez a nap.