Együtt az iskola, 2014.05.28.

2014. május 28-án a Kis Ferenc Általános Iskola oromi épületében immár 10. alkalommal került sor az Együtt az iskola elnevezésű rendezvény megszervezésére. Az esemény megvalósulását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási ès Nemzeti Közössègi Titkársàg pályázat pozitív elbírálása tette lehetővé.

Az intézmény 4 épületéből 327 diák vett részt a különböző sport- és ügyességi vetélkedőkön. A sport mellett a központi téma idén is a környezetvédelem volt. A tanulók az Öko – sarokban írhattak környezetvédelemmel kapcsolatos verseket, hangsúlyt fektetve így az anyanyelvápolásra is. A képzőművészetet kedvelő diákok sem maradtak feladat nélkül, hulladékból készíthettek alkotásokat. Az alsósok a nyolcadikos diákoktól előadást hallhattak az energiatakarékosságról, míg a felsős diákok az újrahasznosításról és a szelektív hulladékgyűjtésről kaptak újabb információkat. Emellett kicsik és nagyok kísérleteket végeztek, bemutatva a savas esők hatását környezetünkre.

A nap végén sor került a tanár-diák mérkőzésekre is: labdarúgásban és röplabdában mérték össze erejüket a végzős diákok tanáraikkal.

A késő délutánba nyúló programok – melyekkel a tanulók játékosan bővítették tudásukat – élménydússá, feledhetetlenné tették ezt a napot gyerekek és pedagógusok számára egyaránt.

 

Képek