Gyermekhét – 2013.október

Gyermekhét a Kis Ferenc Általános Iskolában

 

gyereknap-300x300

A Kis Ferenc Általános Iskola Oromhegyes – Orom pedagógusai idén is igyekeztek minél érdekesebb programokat szervezni az október 7-13-ig tartó gyermekhétre.  A fő cél – a korábbi évekhez hasonlóan – visszacsempészni a játék örömét a hétköznapokba, mindent megtenni azért, hogy ez az időszak csak nekik, róluk szóljon.

A négy iskolaépület mintegy 330 diákja hétfőn a magyarkanizsai Gyógyfürdő uszodájába látogatott el. Ezt a programot Magyarkanizsa Község Önkormányzata és a község többi általános iskolája is támogatta.

Kedden a  pályázatokon megnyert összegek tették lehetővé, hogy az összes tanuló Oromra utazzon, ahol a játékos vetélkedők, sportversenyek mellett a környezettudatos életmódról, az újrahasznosítás fontosságáról, a komposztálás előnyeiről is szó esett. Vólenter Takarics Anasztázia, a magyarkanizsai önkormányzat sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagjának segítségével, tartományi pályázat révén az oromi iskolaépület tornatermének ablakait is felújították, így a tanulók már  gyermekhéten élvezhették ennek előnyeit. 

A hét folyamán a Magyarkanizsai Vöröskereszt aktivistái ellátogattak Oromra és Tóthfaluba, ahol elsősegély-bemutatót tartottak a gyermekeknek . A 3. és 4. osztályosok pénteken Magyarkanizsára utaztak a sportválasztó napra. A kicsik nagy örömére bábjátékosok is érkeztek a településekre. A hét az oromhegyesi Atlantis Garden diszkóban zárult, ahol a kicsik és nagyok egyaránt táncolhattak, barátkozhattak.

A közös programok mellet az egyes iskolaépületekben is számtalan program került megszervezésre. Oromhegyesen a tanulók ügyességi versenyen mérhették össze tudásukat, stafétajátékokon, salátakészítő-versenyen vehettek részt, érdekes kémiai kísérleteket tekinthettek meg .

Tóthfaluban a rendhagyó magyarórák mellett a felsős diákok gyümölcsszobrokat  készítettek , kincskereső játékon vettek részt . A kisebbek pedig gyümölcssaláta-készítésben versenyeztek, majd a helyi tájházba is ellátogattak, ahol agyagoztak.

Oromon a felsős tanulók minden napot közös reggeli tornával kezdtek, emellett volt kincskeresés, számháború, asztalitenisz, célbadobás, salátakészítés, ügyességi kerékpárverseny, csereberélhettek, illetve el is adhatták megunt vagy nem használt játékaikat, ruhadarabjaikat. Egész hét folyamán taníthatták alsós társaikat, akik a héten többek között kerékpár túráztak, kocsikáztak.

Ezúton mondunk köszönetet az összes pedagógus kitartó, lendületes munkájáért, mely nélkül ezek a programok nem valósultak volna meg!