XV. Gyerekfesztivál – Magyarkanizsa

    Diákjaink több kategóriában sikeresen szerepeltek a június 2-ra halasztott XV. Gyerekfesztiválon.

  Az előre meghirdetett irodalmi pályázaton az alsósoknál Hubai Olivér a IV.-1 osztály tanulója 2. helyezett lett. A felsősök mezőnyében az 1. helyezést Hubai Enikő VIII.-1 míg, Cseh Petra VII.-3 a 2. helyezést hozta el.

  A képzőművészeti pályázat témája a Víz alatti világ volt. Alsós diákjaink közül az oromhegyesi 3. osztályos Szalma Ármin harmadik. a 2. osztályos Kocsis Krisztián és az 1. osztályos Remete Zoé pedig osztott második helyezést értek el.

  A helyszínen a moderntánc kategóriában 1. lett az oromhegyesi 3. osztályos Bata Zoé, aki a moderntánc csoportos előadásában is megismételte ezt a helyezést a magyarkanizsai JJ Zmaj iskola 6 alsósával közösen.

   Ugyancsak 1. helyezést ért el az oromhegyesi Mákvirág néptánc csoportunk, akik népi gyerekjátékokat adtak elő. Név szerint: Akarijás Rihárd, Gombos Kitti. Kalmár Dávid, Remete Zoé, Sóti Ruben, Szél Mása, Trninić Stefan.-1. osztály. Dőme Sári és Kocsis Kevin, 2. osztály: Bata Zoé, Kocsis Kira, Szalma Ármin, Topolcsányi Kornél -3. osztály valamint Döme Lili, Trninić Nikola, Vida Anabella – 4. osztály.

  A szóló énekben a felsősök között 1. helyezett lett Sziráki Gréta VI.-3. 

  Dicséretben részesültek a VI.- 1 osztály kórusos lányai: Bagi Anna, Kávai Elizabett, Kocsis Krisztina, Kocsis Kitti, Vajdovics Maja és Vida Anetta, valamint hangszeres zenében a tóthfalusi Faragó Zétény.