Ezer esztendő mesemondó verseny

Az oromhegyesi Arany János Általános Iskola idén tizenhetedik alkalommal volt helyszíne az Ezer esztendő elnevezésű mesemondó versenynek, melyet Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete hirdetett meg. 

A vetélkedő megszervezésére november 23-án került sor. A rendezvényt az intézmény tanulói rövid zenés-irodalmi összeállítással nyitották meg. Az irodalmi- és rajzpályázat témája egy adott népmese illusztrálása, elmesélése, leírása, majd előadása volt, korcsoporttól függően. Vajda Attila az intézmény igazgatójaként és a Pedagógus Egyesülete elnökeként üdvözölte a versenyzőket, valamint a jelenlévő pedagógusokat, majd kiemelte, hogy a verseny megvalósulását Magyarkanizsa Önkormányzata tette lehetővé. Ebben a tanévben a környező iskolákból közel 40 tanuló nevezett be a vetélkedőre. A zsűri csoportonként három tanulót emelt ki a szemle legjobbjaiként. Minden versenyző oklevelet kapott, a kiemeltek pedig könyvjutalomban részesültek. 

Az óvodások közül Tóth Izabella (Oromhegyes), Bite Meláni (Horgos), Polákovics Lilla (Magyarkanizsa), Sarnyai Réka (Tóthfalu) és Gyüre Patrik (Orom) munkái érdemeltek jutalmat.

 Az első osztályosok közül Almási Mátyás (Magyarkanizsa), Kalmár Emma (Magyarkanizsa) és Kenyeres Léna (Horgos) teljesítménye bizonyult legjobbnak.

 A második osztályosok kategóriájában legügyesebb mesemondók: Bagi Adél (Horgos-Kispiac), Versegi Boglárka (Magyarkanizsa), valamint Kis Kovács Lilien (Horgos-Kispiac). 

A harmadik osztályosok megmérettetésében a következő tanulókat díjazta a zsűri: Gombos Lara (Horgos – Kispiac), Bata Zoé (Oromhegyes), Hődör Lilla (Felsőhegy). 

A negyedikesek közül legjobbnak bizonyult: Fajka Flórián (Felsőhegy), Gyulai Kata (Magyarkanizsa), Özvegy Kata (Horgos-Kispiac),  az ötödikben pedig Mészáros Zsóka (Magyarkanizsa), Dávid Martin (Oromhegyes) és Pósa Júlia (Orom).