Vendégek fogadása Tóthfaluban

A Magyarkanizsai Pedagógus Egyesület pályázatának jóvoltából iskolánk lehetőséget kapott ebben az iskolaévben is a nemzetek közötti tolerancia ápolására és megőrzésére, valamint egymás nyelvének elsajátítására a Vajdaságban. Október 28-án a tóthfalusi alsós tanulók vendégül látták iskolánk 3. és 4. osztályos tanulóit, valamint a szabadkai Szent Száva Általános Iskola békovai kihelyezett tagozatának alsósait. A tanulmányi program első állomása a tájház megtekintése volt, ahol Zsoldos Rózsa fogadta a gyerekeket. A tartalmas kétnyelvű tárlatvezetés után a házigazda sós kiflivel és üdítővel vendégelte meg a csoportot.
A mini Duna makett, valamint Tóth József és II. Rákóczi Ferenc szobra is megtekintésre került. Solymosi Katalin és Rózsa Csekity Antoanetta tanítónők meséltek a falu alapításának 110 éves évfordulójáról és a helység történetéről.
A finom uzsonna után a találkozót játékkal zártuk. A tanulók vegyes csapatokban megtanultak métázni. Ez alkalommal is kiváló hangulatban zajlott le a kétnyelvű találkozó.

Képek