Ezer Esztendő mesemondó verseny

Iskolánk társszervezője volt a november 23-án megrendezésre kerülő  Ezer Esztendő elnevezésű mesemondó versenynek. Az irodalmi és rajzpályázatot Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete hirdette meg, immár tizennegyedik alkalommal. A szemle helyszíne az oromhegyesi iskolaépület volt, melyet tanulóink- Erdélyi Kamilla, Erdélyi Bálint és Bicskei Sándor– rövid zenés-irodalmi összeállítással nyitottak meg.

A pályázat témája egy adott népmese illusztrálása, elmesélése, leírása, majd előadása volt, korcsoporttól függően.

Vajda Attila, iskolánk igazgatója, ill. a Pedagógus Egyesülete elnöke üdvözölte a versenyzőket és a jelenlévő pedagógusokat, majd elmondta, hogy a verseny megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyarkanizsa Önkormányzata által kiírt pályázatok tették lehetővé. Kiemelte, hogy külön öröm a szervezők számára, hogy a rendezvény minden évben népes, és az idén is mintegy ötven tanuló nevezett be a vetélkedőre.

A zsűri csoportonként három tanulót emelt ki a szemle legjobbjaiként. Minden versenyző oklevelet kapott, a kiemeltek pedig könyvjutalomban részesültek. Iskolánk legjobb meseismerői a következő tanulók: Döme Lili, Lékó Balázs Zétény, Vajdovics  Maja és Bicskei Sándor. Gratulálunk!

Képek