Egy délután Arannyal

Az oromhegyesi Arany János Általános Iskola évente több ízben megemlékezik névadójáról. Ilyen alkalom a március 2-án megszervezésre kerülő iskolanap, illetve az a szeptembertől decemberig tartó rendezvénysorozat, mely során a tanulók Arany János munkásságával ismerkedtek, és melynek december 13-ai zárórendezvénye az Egy délután Arannyal elnevezést kapta. Az intézmény igazgatója, Vajda Attila fontosnak tartotta megemlíteni azt, hogy csak akkor nézhetünk bátran előre, ha ismerjük a múlt értékeit, és örömét fejezte ki, hogy ilyen nagyszámú volt az érdeklődés a verseny iránt.

A rajzpályázat díjazottjai: Lőrinc Ramóna, Horváth Tamara, Kis Pál Júlia és Balog Áron. Versmondás kategóriában a következő tanulókat díjazta a zsűri: Lékó Balázs Zétény, Vajdovics Maja, Tukacs Andrea, Sándor Heidi, Kovács Katalin, Sarnyai Dzseszika, Sándor Szabolcs és Bicskei Viola. Arany János munkásságát és történelmi korát legjobban ismerők: Bata Edina, Pálinkás Róbert, Sarnyai Kitti és Papp Izolda. A helyesírási verseny díjazottjai: Rekecki Annabella, Rózsa Heléna, Sziráki Emina és Papp Róbert.

Képek

Minden versenyző oklevelet kapott, a kiemeltek pedig könyvjutalomban részesültek. A vetélkedő megvalósulását a Bethlen Gábor Alap támogatta.