Ezer Esztendő irodalmi és rajzpályázat, 2017.11.25.

Támogatók:

emmi-logoKanjiza 

„ A nyelv az legyen, aminek illik: hív és kész és tetsző magyarázója mindannak, amit a lélek gondol és érez.”

/Kazinczy Ferenc/

Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete

a magyarságtudat és az anyanyelvápolás céljából

EZER ESZTENDŐ

címen irodalmi versenyt és rajzpályázatot hirdet végzős óvodások és általános iskolások alsós és ötödikes diákjai számára.

BŐVEBBEN (képek, video)

 

Iskolánk díjazottjai és felkészítői névsora:

1. OSZTÁLY:

Vajdovics Maja – Pető Helga

2. OSZTÁLY:

Babarci Ákos – Fejős Vajda Beáta

5. OSZTÁLY:

Balázs Kolos – Csikós Anita

 

Iskolánk társszervezője volt a november 25-én megrendezésre kerülő Ezer Esztendő elnevezésű mesemondó versenynek. Az irodalmi és rajzpályázatot Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete hirdette meg, immár tizenkettedik alkalommal. A szemle helyszíne az oromi iskolaépület volt, melyet tanulóink rövid zenés-irodalmi összeállítással nyitottak meg.

A pályázat témája egy adott népmese illusztrálása, elmesélése, leírása, majd előadása volt, korcsoporttól függően.

Vajda Attila, iskolánk igazgatója, ill. a Pedagógus Egyesülete elnöke üdvözölte a versenyzőket és a jelenlévő pedagógusokat, majd elmondta, hogy a verseny megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyarkanizsa Önkormányzata által kiírt pályázatok tették lehetővé. Kiemelte, hogy külön öröm a szervezők számára, hogy a rendezvény minden évben népes, és az idén is mintegy ötven tanuló nevezett be a vetélkedőre.

A zsűri csoportonként három tanulót emelt ki a szemle legjobbjaiként. Minden versenyző oklevelet kapott, a kiemeltek pedig könyvjutalomban részesültek.