Gyermekhét – péntek, 2017.10.06.

GYERMEKHÉT

– összefoglaló –

Iskolánkban október első hete idén is a gyermekhét jegyében zajlott A hét minden napján érdekes programok várták a tanulókat. Hétfőn Oromon ifjúsági filmek közül választhattak a diákok, míg Tóthfaluban süteménykóstolás volt a program. Délután a magyarkanizsai gyógyfürdőben fürödhettek a tanulók.

Másnap megemlékeztek az Állatok világnapjáról: a felsősök kvízben mérték össze tudásukat és ügyességüket, míg az alsósok aszfaltrajzot készítettek. A tóthfalusi diákok ezen a napon sütögettek, majd a falu körül sétáltak, mintegy három kilométert tettek meg.

Szerdán került sor Oromon az Öko-nap elnevezésű rendezvényre, amely a mozgás, az egészség- és a környezetvédelem jegyében zajlott, és amelyen az intézmény minden diákja együtt sportolt, kézműveskedett, valamint ökológiai témájú előadáson vett részt.

Csütörtökön a kihelyezett tagozaton a magyarországi Koncsecskó Tamás tartott BMX- bemutatót, majd délután került sor a tini-diszkóra, melynek az oromhegyesi Garden volt a helyszíne. Az alsósok programja is hasonlóan színes volt: biciklitúra, frizuraverseny, táncház, pizsama- és palacsintaparti színesítette a kicsik hetét.  

A hetet a kincskereső kvíz és sütögetés zárta.

 A hét minden napja kiegészült valamilyen sporttal, így ez is: a tanulók tornáztak, labdajátékokat játszottak, ügyességi pályákat próbálhattak ki, kötelet húztak, kerékpároztak. 

 

Tóthfalu

A tóthfalusi felsős diákok a Gyermekhetet kincskereséssel zárták.5 csapat szállt versenybe a kincsekért.5 állomáson kellett minden csapatnak áthaladnia, és az ott váró feladatokat megoldani. Minden állomáson 5 percet tölthettek. A verseny végi eredményhirdetést minden diák izgatottan várta, hogy vajon milyen kincs lesz a jutalma. Az eredményhirdetés után mindenki boldogan fogyasztotta el a nyereményét. Nagyon jó hangulatban és elégedetten zártuk a Gyermekhetet. Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy egy nagyon szép és tartalmas hetet hagytunk magunk mögött.

Képek