Körzeti verseny anyanyelvből, 2017.04.09.

Április 9-én, vasárnap tartották meg az anyanyelvi verseny körzeti fordulóját. A Tisza menti körzet számára a vendéglátó a törökkanizsai Jovan Jovanovic Zmaj Általános Iskola volt, a versenyzők pedig többek között Csókáról, Zentáról, Adáról, Felsőhegyről, Kisorosziról, Magyarkanizsáról és Oromhegyesről érkeztek. 

A házigazdák először verses-zenés alkalmi műsorral köszöntötték a diákokat és felkészítő tanáraikat, majd 14 órától kezdetét vette a tesztek kitöltése, amely legfeljebb 90 percig tarthatott. Ezután, amíg a pedagógusok javítottak, a tanulók uzsonnáztak és az eredményre várakoztak.

Iskolánkat két tanuló képviselte ezen a verseny, ők a Magyarkanizsán március 18-án megtartott községi fordulón értek el helyezést: Erdélyi Kamilla 5. osztályos oromhegyesi és Cseszkó Nikolett 7. osztályos oromi tanuló. Mindketten megállták a helyüket és szépen szerepeltek, Cseszkó Nikolett 3. helyezettként pedig továbbjutott a verseny köztársasági fordulójára, melyre a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában kerül sor május 27-én. 

Mindkettejüknek gratulálunk a szép eredményhez, és sok sikert kívánunk a következő megmérettetéshez!

Az első képen versenyző tanulóink láthatók, a másodikon pedig a továbbjutó Cseszkó Nikolett az oklevéllel a kezében.