Nőnapi műsor 2017.

Oromhegyesen

 

Oromon

Az Arany János Általános Iskola tanulói nőnapi műsorral kedveskedtek falunk lányainak, asszonyainak, az édesanyáknak és nagymamáknak. Az ünnepségre 2017. március 10-én délután 16 órakor került sor az oromi művelődési egyesület nagytermében.

A 45 perces műsorra sokan voltak kíváncsiak, röviddel 16 óra előtt megtelt a terem az érdeklődőkkel. A műsor első 15 percében a felsős tanulók léptek színre, akik rövid történelmi megemlékezéssel, majd szavalattal és tánccal üdvözölték a jelenlevőket. A folytatásban versek hangzottak el magyar, szerb és angol nyelven alsós és felsős tanulóink előadásában. Tánccal léptek fel az elsős, a 3. és 4. osztályos lányok, valamint a Tornado tánccsoport tagjai. A két negyedikes tanuló klarinétjátékát is élvezték a nézők. A műsort a 2. osztályosok tánca zárta.

 

 

Tóthfaluban

Az Arany János Általános Iskola tóthfalusi tanulói a nemzetközi nőnap alkalmából műsorral kedveskedtek a lányoknak, édesanyjuknak, valamint nagymamáiknak.
A fellépésre 2017. március 10-én 13.30-kor került sor a tóthfalusi iskola előcsarnokában. Már 13.15-kor megteltek az ünnepeltek számára előkészített padok.
A 40 percig tartó műsor az 5. osztályosok versével és az alsósok jelenetével kezdődött. Ezt az alsósok verscsokra és a zeneiskolások rövid bemutatója folytatta, ezután pedig egy népdalt hallhatott a közönség. Az 5. osztályosok minden tanulója fogalmazással készült édesanyjának, amelyben köszönetet mondtak törődésükért, az értük végzett állandó munkájukért.
Az utolsó előtti műsorszám a 7. és 8. osztályos tanulók verscsokra volt. A műsort a kórus zárta, a dallal párhuzamosan egy fényképekből álló diavetítés folyt, amelyeken minden gyerek saját anyukájával szerepel.
A hangtechnikáról, valamint a vetítésről Szkitsák Szilárd gondoskodott.
A szép, alkalomhoz illő nőnapi-tavaszi díszítést Kukli Šćekić Tijana képzőművészet szakos tanár készítette el.

A nőnapi műsorért Medgyesi Đ. Anđelka és Nagy Emese feleltek.

 

 

Völgyesen

Völgyesen a nőnapi műsort III. 10-én pénteken tartották. A műsor elején versek és dalok váltották egymást. A gyerekek hangszereket is megszólaltattak. A szülők és nagyszülők érdeklődve hallgatták az angol verset is. A folytatásban anyukákról szóló fogalmazásaikat olvasták fel. Egy rövid jelenettel zárták családias műsorukat.