Természetiskolában voltunk

2016. IV. 26-30. között iskolánk 43 negyedik osztályos tanulója tanítónőik kíséretében természetiskolában volt Mitrovacon, a Tarán.

A gyerekek már az út során ismerkedtek, barátkoztak egymással. A közös sétáknak, programoknak köszönhetően igazi nagy csapattá kovácsolódtak.

Az időjárás többnyire kedvezett nekünk, így majdnem minden tervezett sétát meg tudtunk valósítani. Meglátogattuk az őzetetőt, jártunk a medve lesnél, ahol sokat megtudhattunk a hegyen élő medvékről. Hősies kitartással megtettük a Kecskekő lelátóhoz vezető, összesen 12 km hosszú utat is, abban a reményben, hogy elénk tárul a Drina csodálatos látványa… Azonban a köd megfosztott bennünket ettől az élménytől. Ennek ellenére nagyon élveztük a túrát. Útközben is ismerkedtünk a Nemzeti Park védett növényeivel és állataival. Az elhasznált kalóriákat közös délutáni palacsintázással pótoltuk a Kačara vendéglőben.

Pénteken esős napra ébredtünk, de hamar eloszlottak a felhők. Így el tudtunk menni, megnézni egy nagyon szép ismeretterjesztő filmet a Taráról, s az ajándékvásárlást is megejtettük, hiszen mindenki szeretett volna valamivel kedveskedni az otthoniaknak. Délután még sportvetélkedőket is tartottunk.

A legvidámabbak az esti discók voltak, ahol a jó zene mellett fiatal animátorok gondoskodtak a fergeteges hangulatról.

Hazafelé jövet még egy meglepetést is tartogattunk a gyerekek számára: megálltunk a Vrela folyónál, ahol fantasztikus látványban volt részük. Megcsodálhatták a folyó forrását, egész hosszát (ami pont 365 m ), s végül a vízesést, ahol a Drinába ömlik a hegyről lezúduló víz.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki feledhetetlen, szép élményekkel tért haza.