Együtt az iskola – Öko-nap, 2015.10.28.

 Támogató:

Grb-Vojvodina

 

Az Arany János Általános Iskola öko-napot tartott 2015. október 28-án Oromon. Az eseményre az intézmény minden épületéből busszal érkeztek az alsós és felsős diákok tanáraikkal, így az iskola minden tanulója részt vett a különböző programokon, melyeket Fejős Edina biológiatanárnő, Šćekić Kukli Tijana rajztanárnő és Pletikoszity Tibor fizikatanár készítettek elő. A futóversenyt követően párhuzamosan zajlottak a foglalkozások: látványos fizikai kísérletek és egy rövid előadás a környezetvédelemről várt a diákokra a laboratóriumban, míg az ebédlőben és az udvaron kézműveskedtek az osztályok. Újrahasznosított anyagokból (műanyag palackokból, kupakokból, kartonokból) társasjátékok készültek, melyeket utána ki is próbáltak a gyermekek. A nap végén kiosztásra kerültek az oklevelek és jutalmak az előzőleg meghirdetett rajz- és irodalmi pályázat legjobbjainak, melyek címe a Zöld bolygó nevet viselte.

Az esemény megvalósulása egy nyertes pályázatnak volt köszönhető, melyet a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság hirdetett meg. A pályázat tárgya az általános és középiskolai oktatási és nevelési programok és projektek 2015. évi társfinanszírozása volt, így az utaztatási és egyéb költségeket fedezni tudta az iskola.

A program célja a jövő polgárai jellemének formálása volt az ökológia és sport segítségével, melyre egyre nagyobb hangsúlyt fog fektetni iskolánk jövőbeni akciói során is.

 

Képek

Video