Gyerekhét – péntek, 2014.10.10.

Oromhegyes

A gyermekhét utolsó napján az alsósok sütögettek, míg a felsősök krumplipaprikást főztek, amit az osztályközösségek együtt fogyasztottak el. Délután került sor a tini-diszkóra, ahol a helybeli tanulók vendégül látták az oromi és a tóthfalusi diákokat is.

Orom

Általában a hét leginkább várt napja a péntek, a Gyermekhéten sem volt ez másképp. A reggeli tornát ismét – és utoljára – a fiúk vezényelték, kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek híven követték utasításaikat. Mindenki zöldbe öltözködött. Kilenc órakor minden tanuló elfogyasztotta uzsonnáját, majd tíz órától az iskola nagy kiterjedésű füves pályájára irányult a figyelem: az elsősöktől kezdve a negyedikeseken keresztül a nyolcadikosokig minden tanuló futóversenyben vett részt, az első helyezettek egy-egy ötöst kaptak testnevelésből a naplóba.

Délután pedig a Gyermekhét közös záróprogramja következett: az olyannyira várt diszkó az oromhegyesi Garden discoban.

Az egész hét folyamán még egy program futott: a felsős tanulók kipróbálhatták magukat kistanítói szerepben, amikor egy-egy torna-, magyar- vagy matematikaórát tartottak az alsós osztályoknak.

 Sikeres és programdús Gyermekhetet zártunk, szerencsére az időjárás végig kedvezett a gyermekek időszakának.

Alsósok:Pénteken zöld volt az uralkodó szín az öltözködésben. A reggeli tornával indítottuk a napot. Az osztályfőnöki órákon futóversenyt rendeztünk. Órák után ünnepélyes keretek között felvettük az elsősöket a Gyermekszövetségbe, majd az iskola mögötti kis erdőben számháborút játszottunk.

A felsősök egész héten tanítottak különböző órákat az alsóban.

 A gyerekeknek tetszett minden program. Szeretnék, ha jövőre diszkót is szerveznénk az alsósoknak.

 Tóthfalu

Pénteken üde zöld színbe öltöztünk. Tornaórán fociztunk, és kiütőcskéztünk (négy tűz közt). Ezután ízletes salátákat készítettünk, melyeket jóízűen elfogyasztottunk. A felsősök Gazdag Emma tanárnő vezetésével ügyességi játékokon vettek részt. Délután a 3-7. osztály tanulói még tini-diszkóba is mentek.

Tartalmas, izgalmas és eredményes hetet tudhatunk magunk mögött, melyet tanulók és pedagógusok egyaránt élveztek.