Gyerekhét – kedd, 2014.10.07.

Oromhegyes

Kedden az alsósok számháborúztak, míg a felsősök labdajátékokban mérhették össze erejüket, ügyességüket.

Orom

Kedden mindenki kék színben pompázott. A reggeli tornát ezúttal két nyolcadikos lány tartotta, név szerint Zsoldos Orsolya és Bilicki Katalin. Aznap nem voltak rövidített órák, ám 10 órától vendéget fogadhattunk: Pósa Károly érkezett hozzánk, a magyarkanizsai Dobó Tihamér képtár vezetője, aki képeket ajándékoz majd nekünk ismert vajdasági és magyarországi írókról, költőkről, illetve az előcsarnokban összegyűlt gyerekseregnek előadást tartott a jelképekről, szimbólumokról a világban.

Alsósok: Kedden kék ruhát öltöttünk. A reggeli torna felüdített bennünket. Tíz órától Pósa Károly előadását hallgattuk meg. Nyilas Leonov Anita ünnepélyes keretek közt átadta a Zengő Tájház ajándékát, a mintegy 400.000 dinár értékű tanítási eszközöket. Órák után a tájházba mentünk, ahol a Varázsfalatok civil szervezettől kapott anyagból sós pogácsát sütöttünk. Néhány lelkes nagymama is besegített a munkába. Míg kisült a pogácsa, a tanulók staféta- és ügyességi játékokat játszottak. A program legjobb része a közös falatozás volt.

Tóthfalu

Kedden kék színben pompáztunk. Ezen a napon frizuraversenyt és pizsamapartit tartottunk, majd ezt követően számháborúztunk, és sportjátékokat játszottunk.

A felsősök ezen a napon közös sütést, főzést szerveztek osztályfőnökeikkel.