Napsugaras ősz – Orom

osz

Napsugaras ősz

Mottó:

„Hintsd be életüknek ösvényét virággal,

Koronázd meg őket örök napsugárral!”

/Bán László/

A Napsugaras ősz elnevezésű rendezvényt 2013. október 27-én, vasárnap tartottuk az oromi művelődési egyesület nagytermében 15 órai kezdettel, a műsor szervezői Molnár Piroska és Majlát Hermina voltak. A műsorban felléptek a helyi óvoda nagycsoportosai Magosi Katalin óvónő vezetésével, valamint az általános iskola alsós és felsős diákjai.

Alkalmi műsorunkat az iskolai kórus fellépése nyitotta meg és zárta be, ezzel keretbe helyezve az összes többi műsorszámot. A műsorban helyet kaptak az őszről szóló szavalatok mellett a nagyszülőkről (nagypapákról, nagymamákról) szóló versek, írások, jelenetek és zeneszámok, dalok is. A felkészítő pedagógusok a következők voltak: Tukacs Piroska, Kádár Judit, Molnár Piroska, Nógrádi Anikó és Pilisi Ibolya tanítónők, Kólity Beáta, Priboj Potrebić Vesna, Nagy Gizella és Majlát Hermina tanárnők.

A műsor sikeres lebonyolításában segítséget nyújtottak még a következő személyek: Dobó Zoltán, Kovács Gábor, Medgyesi Dumić Anđelka, Fejős Edina, valamint Vuković Manuel.

A műsor végén Lékó Piroska, a magyarkanizsai Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője megajándékozta a legidősebb jelen lévő nagyapát és nagymamát, illetve jutalmat kapott a leghosszabb ideig együtt élő házaspár.

Zárszó: Október az idősek hónapja, a Napsugaras Ősz rendezvényeit is ebben a hónapban tartják. A kicsik és nagyok alkalmi szavalatai, énekei, táncai azokat köszöntik, akik már túljutottak életük delén. Ügyelnünk kell azonban arra, hogy az időseket megillető szeretet és tisztelet ne korlátozódjon csak erre a hónapra, és ne merüljön ki egy-egy rendezvénnyel. Legyen tartós, a mindennapok tartozéka.

Fotók:

Majlát Hermina

magyartanárnő,a műsor egyik szervezője