Ezer Esztendő, 2013.11.23.

VIII.  Ezer  Esztendő

      2013. november 23-án Ezer Esztendő elnevezéssel immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre az az irodalmi verseny és rajzpályázat, melyen községünk végzős óvodásai és az általános iskoláinak 1-5. osztályos tanulói vehettek részt. A  Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete által meghirdetett pályázat témája egy adott mese illusztrálása, elmesélése, leírása, majd előadása volt, korcsoporttól függően. A nagy hagyományokkal rendelkező versenynek az oromhegyesi Kis Ferenc Általános Iskola adott otthont. Vajda Attila, a Pedagógus Egyesület elnöke elmondta, hogy a verseny megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma,  Magyar Nemzeti Tanács és Magyarkanizsa Önkormányzata által kiírt pályázatok tették lehetővé.

     Ezen verseny elsődleges célja az anyanyelvápolás. Az, hogy erősítsük a gyermekekben meglévő mese  iránti fogékonyságot, így a későbbiekben az értékeket felismerő és a hagyományokat tisztelő ember válhat belőlük. – hangsúlyozta Fejős Vajda Beáta, az oromhegyesi iskola tanítónője és a verseny egyik főszervezője.

      Az ünnepélyes megnyitót követően a versenyzők megkezdték szereplésüket. Rengeteg ügyes mesemondót hallgathattak meg a bírák, ám kategóriánként mégis ki kellett emelni a 3 legjobb versenyzőt. Az összes versenyző elismerő oklevélben részesült, a legügyesebbeket pedig könyvjutalomban részesültek.

       Az első osztályosok közül Körmöci Regina (Orom, Molnár Piroska tanítónő), Balázs Kolos (Pető Helga tanítónő) és Nagy Fruzsina (Magyarkanizsa, Cseszkó Körmöci Erika tanítónő) állhatott fel a képzeletbei dobogóra. A második osztályosok kategóriájában kiemelkedően teljesített: Rekovics Réka (Felsőhegy, Berec Gábor Zsuzsanna taítónő), Sándor Szabolcs (Orom, Kádár Judit tanítónő) és Leopold Noémi (Magyarkanizsa, Dobó Zsuzsanna tanítónő). A 3. osztályosok megmérettetésében a következő tanulókat díjazta a zsűri: Bende Emese (Horgos, Rekecki Andrea tanítónő), Csikós Noé (Tóthfalu, Rózsa Csekity Antoanetta tanítónő) és Somogyi Ákos (Kispiac, Tillinkó Judit tanítónő). A negyedik osztályosok kategóriájában Erdélyi Violetta (Oromhegyes, Balázs Katalin tanítónő), Kószó Vivien (Martonos, Apró Mária tanítónő) és Kovács Rita (Völgyes, Bicskei Angéla tanítónő) nyújtottak kimagasló teljesítményt. Végül az 5. osztályosok közül Calbert Anikó (Horgos, Herédi Károly tanár úr), Szenci Rita (Kispiac, Kávai Bózsó Ildikó tanárnő) és Horváth Petronella (Oromhegyes, Csikós Anita tanárnő) részesültek külön könyvjutalomban.

      Az óvodások számára meghirdetett pályázat elbírálása még folyamatban van, a későbbiekben közöljük a díjazottak névsorát!

 Ezúton köszönjük a felkészítő pedagógusok és a zsűritagok fáradságos munkáját!

 

Képek